Apparna har verkligen förändrat våra liv på många sätt. Idag sker det en stor utveckling inom appbranschen. Det är också en framtida arbetsmarknad för dig som vill kombinera teknik med kreativitet.

Appen

Appen kom med smartphonen. En liten ikon som gjorde att vi snabbare kom åt ett särskilt material, än att först behöva gå ut på nätet och hitta sidan. I början var det främst spelappar, sedan insåg mediabolag att det var smart att ha en app som komplement till sin sajt. Idag finns det appar till nästan allt: hälsa, läsning, streaming, för att komma i kontakt med vården snabbt eller ha digitala möten.

Arbeta med appar

Om du tycker om teknik och är kreativ kan du utveckla appar. Du kan rent av utbilda dig inom apputveckling på Stockholms tekniska Institut, vilket underlättar för att få en anställning eller fler kunder. Idag är det även intressant för mindre företag att erbjuda appar till sina kunder och marknaden växer hela tiden. Du kan antingen frilansa med eget företag, eller så samarbetar du med andra apputvecklare, så att ni tillsammans har mer att erbjuda kunderna. Som apputvecklare kan du även jobba hemifrån.