Många som är utbildade inom media arbetar också med apputveckling, vilket är ett samlingsbegrepp för utveckling av appar som används i läsplattor och smartphones. Även de program som används i persondatorer brukar kallas för appar. Det finns flera sorters appar, där typen påverkar kostnaden för apputvecklingen och appens funktionalitet.

En apputvecklare i Stockholm kan framställa appar baserat på dina behov. Användarens behov behöver vara i fokus både vid framställning av media och vid apputveckling. Appen kanske ska användas på marknader med sämre internetuppkoppling, eller så kan det finnas särskilda sekretesskrav som måste mötas. En skicklig apputvecklare i Stockholm med bra kundcase att visa upp brukar kunna skapa bra och socialt ansvarsfulla appar.

Relativt nytt yrke

Yrket apputvecklare är relativt nytt, och dök upp i Arbetsförmedlingens register för ungefär ett decennium sedan. Apputveckling brukar räknas som en gren av systemutveckling, där en systemutvecklare har en mer bred kompetens medan applikationsutvecklaren är specialiserad kring utveckling av nya appar. Apputveckling är en bransch som utvecklas snabbt, samtidigt som användarna blir fler och tekniken fortsätter förnyas.

Många olika medier

För den som vill anlita en apputvecklare i Stockholm är det viktigt att hitta en erfaren person som har god kunskap på sitt område. Appar kan ofta behöva hantera flera olika sorters media, som strömmande film och tillgänglighetsanpassad information. Vårt samhälle kallas numera för ett informationssamhälle där vi via media kan upplysas, påverkas och öka våra kunskaper. Vi kommer dagligen i kontakt med media som TV, tidningar, radio, film och böcker. Även appar används för att förmedla media på olika sätt, vilket kräver goda kunskaper hos utvecklaren för att alla användare ska kunna ta del av informationen.

En färdigutvecklad app kan vara ett affärssystem, ett spel, en social plattform eller en app som används till e-handel. Det går också att ständigt vidareutveckla appen och lägga till nya funktioner, vilket ger nöjda användare och bättre kundservice. Med kunskap inom design, testning och projektledning kan apputvecklaren framställa just den applikation som deras kund önskar.