Förr i tiden läste man fysiska tidningar, lyssnade på radio genom radioapparater och hade tillgång till ett fåtal kanaler. Den digitala utvecklingen har förändrat vår mediekonsumtion.

Tidningar

Idag läser vi alla tidningar online, från SVD till regionala tidningar som Wermlands nya tidning. Förr kom tidningen neddimpande i brevlådan tidigt på morgonen. Idag är det lika vanligt med digitala prenumerationer. Digitala prenumerationer är också billigare för tidningarna att erbjuda, då ingen fysisk tidning behöver tryckas upp. Tidningar online ger också en möjlighet att läsa nyheter från hela världen och också att kommentera nyhetsinnehållet.

Radio

Den stora skillnaden mellan radion förr och nu är poddarna och att man kan gå ut på sajten och lyssna när man vill. Om du har hittat ett radioprogram som du gillar kan du bara ladda ner avsnitten på din mobil och lyssna under promenaden. Förr behövde vi vara vid radion just när det programmet sändes.

Tv

Idag har vi både tv och streamingtjänster online. Aldrig har mänskligheten haft ett så stort utbud av underhållning. Det gäller också sport och nyheter. Om det sker något i världen kan vi gå ut på en nyhetssajt och följa utvecklingen live.