Det är enkelt att starta ett internetföretag och komma igång. Det svåra är sedan att genera inkomst, men det går. Här kommer din guide för att starta ett internetföretag.

1# Webbhotell

För att starta ett företag söker du f-skattsedel på Skatteverkets hemsida, så allt är lagligt och du kan göra avdrag. Nu kan du sätta igång. Du måste köpa egen domän och hosting. När du skaffar webbhotell, så brukar det ofta ingå en billig .se-domän. Det kan vara klokt att du kommit på ett bra namn till just den domänen, men för tillfället behöver du inte köpa fler domäner. När du har egen domän kommer ditt namn/adress att uppfattas mer seriöst och du väljer själv vad du gör med den: annonser, webbhandel etc. Du bör dock köpa hosting som ger dig flera domäner, alltså sidor. Då kan du testa olika idéer samtidigt.

2# Komma på idéer

När du har webbhotell kan du börja testa dina idéer. Utgå ifrån att du kommer testa, göra om och även lägga ner vissa idéer. Det är därför som du inte ska köpa alla domännamn på en gång. Du lär dig under tiden och kommer att upptäcka vad som kan fungera. Om du har en supernischad sajt, som om ekologisk honung från Värmland, är det bra om det framgår av domännamnet. Men ditt domännamn är inte helt avgörande för hur det går för sajten. Om du ska blogga om tennis, ridning eller löpning, så fungerar namn med sport, aktivitet etc. Då kan du testa en bloggidé, och sedan använda samma domännamn för en annan om den första inte lyckades. Det viktiga är alltid innehållet. Kombinera din sajt med sociala medier och Youtubekanaler, så har du större chanser att lyckas.