Om du är en ledare skeptisk till modern teknik och användningen av sociala medier har du kommit till rätt plats! Den digitala revolutionen har öppnat dörrarna för en rad verktyg som kan utveckla ditt ledarskap. Numera kan du ta hjälp av innovativa metoder som virtuella simuleringar och språklig analys förutsäga personlighetstyp, dra nytta av sociala medier för att bygga relationer och mycket annat som inte vara möjligt för några decennier sedan. Du kan också studera allt om ledarskap på distans, exempelvis coachande ledarskap hos Advantum Kompetens som handlar om att använda kommunikation för att få andra att växa. Om du är en erfaren ledare med fötterna på jorden kanske du uppfattar dessa nya tekniker som en modefluga. Denna uppfattning kan inte vara längre bort från sanningen. Med tanke på att de flesta använder teknik och sociala medier dagligen behöver du som ledare ligga ett steg före. Betrakta tekniken som ett verktyg du kan använda för att stödja din roll som ledare.

Här presenteras ännu fler fördelar som du inte får missa, vilka är följande:

  • Bygger relationer.
  • Upplyser dig med noggrann information.
  • Ökar engagemang och motivation.

Läs vidare!

3 fördelar med modern teknik för ledare

1. Bygger relationer. Oavsett om det är Facebook, Instagram, LinkedIn eller Twitter så använder sannolikt alla dina anställda sociala medier. Vikten av att förstå dessa plattformar för att bygga och hitta nya relationer med kunder är essentiellt. Genom sociala medier kan du nå potentiella kunder från hela världen oavsett avstånd och fysiska barriärer. Inte minst underlättar det kommunikation och tillåter dig att finslipa din kommunikation och samarbetet med dina anställda. Det ger dig fler alternativ än någonsin tidigare att kommunicera.

2. Upplyser dig med noggrann information. Genom sociala medier kan du analysera innehållet som en anställd publicerar offentligt för att lättare coacha den personen. Du kan som ledare även göra det på dig själv för att bedöma din personlighet och dra nytta av denna information. När du känner till din personlighetstyp kan du lättare använda dina styrkor för att göra ett bättre jobb som ledare och coachning. Du kan alltid göra en kvalificerad analys av din kompetens hos Advantum Kompetens, där kan nämligen skapa en bra överblick över dina kompetenser och områden att utveckla. Du skickar in din analys och ber om förslag på en plan med utvecklingsmöjligheter för din ledarroll.

3. Ökar engagemang och motivation. Ett modernt och säkert sätt att förbättra ditt ledarskap är genom virtuell verklighet, det vill säga en datorsimulerad verklighet. Virtuell verklighet används numera i många populära dataspel och förbättrar spelupplevelsen avsevärt, till exempel Half-Life: Alyx (2020). Ledare kan dra nytta av denna teknik för att öva de färdigheter som behövs för att bli en effektiv ledare. Det ger dig en simulerad miljö som påminner om din arbetsplats där du säkert kan öva dig utan oro för misstag. Till exempel kan du öva dig inför svåra situationer som en tillsägelse eller uppsägning av en anställd. Dina prestationer kan i likhet med dataspel mätas baserat på dina prestationer så att du alltid har utrymme för förbättring.