Den som någon gång shoppat teknikprylar på nätet vet att utbudet är minst sagt stort. Man kan idag shoppa allt ifrån bilar (ja faktiskt) till tv-spel, med några klick med musen. Dessutom är hemleverans till dörren ofta ett alternativ.

Fördelarna med teknikprylar på nätet

Att slippa köa för att hitta cool teknikprylar är bara en av fördelarna. En del tycker faktiskt det är skönt att slippa efterhängsna säljare, och man kan i lugn och ro klicka runt bland varorna. Undrar man något är det enkelt att googla svaret. Dessutom är priserna betydligt snällare mot plånboken.

Man kan dock tänka på att elektronik bör vara CE-märkt för att passa vår standard.

Shoppa begagnade teknikprylar på nätet

Den som köper begagnade teknikprylar bör vara lite försiktig, då det trots allt är elektronik som kan ställa till problem om sakerna har gått sönder inuti. Fördelen är den uppenbara, begagnat kostar ofta bråkdelen av vad en ny vara kostar, och dessutom slår man ett slag för miljön. Begagnade prylar kan komma med garantier vilket är att föredra. Det finns företag som sysslar med att förmedla exempelvis begagnade telefoner. Ofta kan man då får någon form av köpgaranti.

Populära teknikprylar under 2010-talet

Det återstår vilka teknikprylar vi kommer att minnas ifrån 2020-talet. Här kommer några påminnelser om vilka teknikprylar som var med och formade 2010-talet. Minns du dem alla?

  • Surfplattan kom och gjorde sitt segertåg med Ipaden. De blev mycket vanliga i både förskolan och landets skolor. Det blev ett verktyg för varje digital nomad som drömde om att ha kraften från en bärbar dator och enkelheten hos en mobiltelefon i ett och samma verktyg.
  • Tryckkokaren kom in i den vanliga människans kök. Även om det inte blev en jättesuccé har allt fler avancerade köksredskap kommit att bli vanligare i våra kök.
  • PS4 och Xbox One blev var barns egendom och satte en ny standard för tv-spelande hemma. Snart skulle varje unge spela Fortnite på sina rum. Många spel började använda chatt funktioner och spelandet blev mer socialt än på länge.
  • Drönarna kom och försvann. Med drönarna började nästan varje Youtuber köra med samma intron av lågt flygande panorama bilder. Det blev en hajp som varade ett par år.