Det går att spara en hel del pengar genom att utnyttja alla de tjänster som finns på internet. Innan man gör ett köp finns det gott om webbsidor som ger råd och tips, för att man ska undvika att köpa grisen i säcken. På samma sätt kan man jämföra de avtal man har, för att se om det finns billigare alternativ.

 

Billigare avtal

En vanlig utgift som faktiskt relativt enkelt går att få ned är hushållselen som håller igång alla elektriska apparater. Man kan hitta riktigt billig el om man jämför vilka elavtal som finns tillgängliga på marknaden. Att byta elavtal är lika enkelt som att klicka med musen. Man bör även jämföra sina försäkringar. Kanske kan man få exakt samma skydd, men till en tusenlapp billigare per år. Särskilt bilförsäkringar kan göra stor skillnad. Att kunna göra alla sina ekonomiskt viktiga val på nätet passar som handen i handsken för en typisk digital nomad, som vill leva utan krångel.

Beställa varor

Att beställa varor på nätet innebär inte bara att man slipper köa. Oftast är varor billigare när de bara presenteras på webben. Man har alltid ångerrätt enligt Konsumentverkets regler, som faktiskt brukar vara större än om man köper varorna över disken i butiken. Det här kan man utnyttja, om man exempelvis köpt för stora skor. När man ska jämföra varor mellan olika fysiska butiker innebär det ibland att man måste köra runt. Det kan kosta både bensinpengar och inte minst tid. Denna tid kan man spara in genom att enkelt jämföra funktion och pris på flera varor samtidigt på nätet.

Läsa omdömen

Istället för att enbart tro på försäljarens kommentarer i butiken, kan man enkelt läsa andra köpares omdömen på nätet. Då kan man förhoppningsvis få en mer nyanserad bild av varan eller tjänsten. Man kan prova att söka efter produkten på Youtube för att se om där finns recensioner. Man ska dock överväga om recensionen är sponsrad eller inte. I normalfallet ska detta redogöras, men det görs inte alla gånger. Är man källkritisk så finns det massor av sätt att spara pengar på nätet.